ALGEMEEN

In onze school gaat er steeds een uitgebreid kennismakingsgesprek vooraf aan een eventuele inschrijving. Zo’n gesprek is geheel vrijblijvend en duurt minimaal 1 uur. Maak hiervoor telefonisch een afspraak: 012/24 20 40. Tussen alle Tongerse basisscholen zijn er afspraken gemaakt over de inschrijfperiodes. Elke basisschool hanteert dus dezelfde timing.

CAPACITEIT EN VRIJE PLAATSEN

Onderstaande tabel geeft weer hoeveel vrije plaatsen er zijn na de voorrangsperiode van broers en zussen en kinderen van personeelsleden (van 20/01/2020 t.e.m. 07/02/2020).

IND: indicator leerling
NIET IND: niet indicator leerling

AANMELDEN

 • Van 2 maart 2020 tot en met 31 maart 2020 kunnen alle ouders hun kind(eren) aanmelden via de website www.naarschoolintongeren.be
  Je kiest voor één of meerdere scholen in volgorde van voorkeur.
 • Kijk vanaf 13 februari 2020 op de schoolwebsite of er nog vrije plaatsen zijn in het geboorte- of leerjaar van je kind.
 • Het maakt niet uit op welke dag of uur je precies aanmeldt. Zolang het maar tussen
  2 maart en 31 maart 2020 is.

Digitale aanmeldingen voor het schooljaar 2020-2021 blijven in Tongeren lopen tot en met 31 maart 2020, ook in tijden van de coronacrisis

Wil je je kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school in Tongeren voor het schooljaar 2020-2021?
Ga niet naar de school, maar meld je aan via www.naarschoolintongeren.be

Bij vragen of problemen mag je Rik Hermans contacteren.
rik.hermans@ond.vlaanderen.be
tel: 02 – 553 68 16

Bericht over de school waar je kan inschrijven

 • Uiterlijk op 30 april 2020 ontvang je een mail of brief. In deze mail of brief staat of je in je school naar voorkeur je kind(eren) kan inschrijven.
  Meestal kan je in je favoriete school inschrijven. Maar als er in je favoriete school geen plaats was, kan je ook de school van je tweede of derde keuze krijgen.
 • Toch geen plaats voor je kind? Dan ontvang je automatisch een weigeringsdocument. Daarop staat welke plaats je kind inneemt op de wachtlijst. Als er een plaats vrijkomt in die school en je staat vooraan op de wachtlijst, dan zal die school je contacteren om alsnog in te schrijven.

Inschrijven in de toegewezen school

 • Alleen van 4 mei 2020 tot en met 26 mei 2020 kan je je kind inschrijven in de school. Zeker doen! Maak liefst een afspraak.
 • Zeker meenemen: de toewijzingsbrief of mail, de kids-ID, je eigen identiteitskaart, bewijs van schooltoelage (als je dat hebt), verslag toegang tot buitengewoon onderwijs (als je dat hebt).

Niet aangemeld? Vanaf nu direct inschrijven

 • Vanaf 29 mei 2020 kan je je kind direct inschrijven in de school van keuze, als er nog plaats is. De aangemelde kinderen zijn al ingeschreven, dus er zijn minder plaatsen over.
 • Geen plaats? Dan ontvang je een weigeringsdocument. Daarop staat welke plaats je kind inneemt op de wachtlijst. Als er een plaats vrijkomt in die school en je staat vooraan op de wachtlijst, dan zal die school je contacteren om nog in te schrijven.